Ülemaailmset osteoporoosipäeva (World Osteoporosis Day) tähistatakse iga aasta 20. oktoobril. Päeva eesmärgiks on tõsta teadlikkust osteoporoosi ennetamisest, diagnoosimisest ja ravist.

Osteoporoos ehk luuhõrenemine on haigus, millele on iseloomulik luumassi vähenemine. Osteoporoosi tagajärjel muutuvad luud poorseks ja õrnaks ning isegi väike trauma võib põhjustada luumurru.

Osteoporoosi profülaktikat tuleb alustada juba lapseeas ja see peab kestma kogu elu.

* Jälgi, et Sa tarbid piisavalt kaltsiumi ja D-vitamiini.

* Füüsiline aktiivsus suurendab luude tugevust noores  eas ja vähendab nende lagunemist vanemas eas.

* Pea meeles, et suitsetamine ja alkoholitarbimine viivad osa kaltsiumi organismist välja. Aga ka kohv, kihisevad joogid ning suures koguses veejoomine uhab organismist kaltsiumi välja.

Kaltsiumi kohta kasulikku infot saad lugeda siit: https://toitumine.ee/energia-ja-toitainete-vajadused/mineraalained/kaltsium

Luude tervist saab kontrollida luude tihedust mõõtes. Kui oled mures oma luude tervise pärast, pöördu oma arsti poole või osteoporoosi-kabinetti.

Kui asud valima endale kaltsiumipreparaati, soovitame Sul konsulteerida arsti või apteekriga.
Erinevad kaltsiumipreparaadid sisaldavad kaltsiumi erinevate sooladena. Erinevad kaltsiumisoolad on erineva kaltsiumisisaldusega ning neil on erinev imendumisaste.
Soovitatav on eelistada sellist kaltsiumipreparaati, mis sisaldab ka D-vitamiini, sest D-vitamiin soodustab kaltsiumi imendumist. D-vitamiini imendumist organismis suurendab oluliselt mikroelement boor. Boori osalemiseta ei saa ka kaltsium imenduda piisavalt. D-vitamiin küll soodustab kaltsiumi imendumist, aga see ei aita kaltsiumi luudes hoida. Ilma magneesiumita ei jää kaltsium luudesse. Lisaks on vaja veel tsinki ja K-vitamiini, sest luumaatriks moodustub vaid K- vitamiini juuresolekul. Ka tsink on kaudselt oluline luuhõrenemise ennetamisel. Mineraalaine tsink tõhustab D-vitamiini biokeemilist toimet. Ka mangaan on vajalik luude moodustumiseks.

Kaltsiumi omastamine on keeruline protsess ning luukoe teket soodustav mitmekomponendiline kombinatsioon on organismile kõige mõjusam, sest ühendid tugevdavad vastastikku üksteise toimet.

Osteocare® on teadusuuringute põhjal väljatöötatud toidulisand, et aidata säilitada luude tervist meestel, naistel ja lastel. Osteocare® sisaldab vajalikus koguses kaltsiumit kombinatsioonis teiste oluliste elementidega.

KUI HÄSTI TUNNED SA OMA LUID? https://www.drench-design.com/well-know-bones-quiz-5/ 

Siin on väike ingliskeelne test, kus saad oma teadmised proovile panna ;) 

Kuni 28.10 on meie e-poes www.taulapharma.ee sooduskoodiga OSTEOCARE allahindlus -25% järgmistele toodetele: 

- Osteocare Liquid 200ml  (https://www.taulapharma.ee/osteocare/osteocare-sir-200ml)

- Osteocare Chewable tab N30  (https://www.taulapharma.ee/osteocare/osteocarer-chewable-30-narimistabletti)

 

 Telli endale ja sõbrale, kutsu sõber ka tellima. Võta kaltsiumi tõsiselt!